Apie Organizacija

Skirkite 1,5% GPM ir prisidėkite prie mūsų veiklos!

Skirkite 1,5% GPM ir prisidėkite prie mūsų veiklos!

VšĮ „STASIO LOZORAIČIO SENJORŲ AKADEMIJA“ įregistruota 2016 metų vasario mėn. 15 dieną, kodas: 304178918. Nuo šios dienos ir prasideda jos veikla. (Tada ji vadinosi – VšĮ „KAUNO SENJORŲ AKADEMIJA“). 2016-09-09 d., gavus Stasio Lozoraičio giminių sutikimą, akademijos pavadinimas pakeistas.

Akademija yra nepelno organizacija, ribotos civilinės atsakomybės viešasis juridinis asmuo. Akademijos finansiniai metai yra kalendoriniai metai. Akademija įsteigta neribotam laikui. Akademija nepriklauso jokiai partijai, asociacijai ar valstybės struktūroms. Akademijos darbas pagrįstas savanorystės principu.

Akademijos biuras

K. Donelaičio g. 2, 120 kab., Kaunas LT-44213, Darbo laikas: antradieniais ir ketvirtadieniais 12:00–13:00.
(Akademija registruota adresu Kalniečių g. 145, Kaunas LT-50154, Lietuva)

Kaip tapti klausytoju

Norint tapti klausytoju, pakanka ateiti į akademijos biurą arba į bendrą akademijos klausytojų susirinkimą, kuris vyksta kiekvieną pirmą mėnesio antradienį 13 val. (prašome atkreipti dėmesį į tai, kad vieta ir laikas gali būti skelbiami atskirai), užpildyti anketą – prašymą ir sumokėti stojamąjį mokestį 20 Eur., kuris yra kartu ir metinis einamųjų metų mokestis.

Pasiteiravimui

Tel. 8-671-28722
El. paštas: kaunietisv@gmail.com

Paramos skyrimas

Norint teikti paramą, reikia nurodyti Stasio Lozoraičio senjorų akademijos sąskaitą banke SEB: LT89 7044 0600 0807 8984, ir pridėti pastabą „Parama akademijos veiklai arba stojamasis klausytojo įnašas, arba metinis klausytojo mokestis“.

Akademijos veiklos tikslai

Pagrindinis akademijos tikslas padėti Lietuvos Respublikos vyresnio amžiaus žmonėms socialiai integruotis į visuomenę, skatinti jų blaivų, turiningą ir produktyvų gyvenimą, pasijausti reikalingais visuomenei ir realizuoti savo troškimus, pasinaudojant tęstiniu (tretiniu) vyresnio amžiaus žmonių mokymu, tokiu būdu mažinant pensijinio amžiaus žmonių socialinę atskirtį.

Akademijos kasmetiniai renginiai

  • „Kaziuk, pagrok man valsų“
  • „Sveika Latvija!”
  • „Medaus šventė“
  • Adventiniai vakarai
  • Kalėdų Senelio ir Velykų Bobutės svetainės
  • Renginių ciklas “Lenkijos lietuviai”

Akademijos programos

  1. Turizmo, paveldo ir renginių organizavimo: Ekskursijos ir kelionės po Kauną, Lietuvą, ir užsienio valstybes. Paveldosauga.
  2. Sveikos gyvensenos ir fizinio aktyvumo: Psichofizinė žmonių sveikata. Sveika mityba ir gyvensena. Šiaurietiškas ėjimas. Organizmo rezervinių galių didinimas ir gydomieji pratimai.
  3. Dvasinės kultūros ir tikybos: Bažnyčios istorija, konfesijos, Šv. Raštas, liturgija, bažnytinė muzika, katekezė ir evangelizacija. Atsinaujinimas Šv. Dvasioje. Rekolekcijos.
  4. Gamtos pažinimo: Daržininkystė, sodininkystė, vaistiniai ir prieskoniniai augalai, gėlininkystė, bičių produktai, gyvūnų mityba ir priežiūra, kinologija.
  5. Informacinių technologijų: Kompiuterinio raštingumo kursai, darbas su išmaniaisiais telefonais ir planšetėmis.
  6. Humanitarinių mokslų: Anglų, prancūzų, vokiečių, italų, latvių, ispanų, švedų kalbos. Lietuvių kalbos istorija, etnologija, baltų proistorė, politinės sistemos, Lietuvos politika, diplomatinis darbas, civilinė ir administracinė teisė, notariniai veiksmai.
  7. Menų: Floristika, mišrus choras “Gimtinė”, linijinių šokių grupė “Vijūnė”, kalpela “Ažuolynas”, dailės ir meno terapija.
  8. Dailiosios amatininkystės: Siuvimas, mezgimas, rankdarbiai, skiautininkystė, audimas.

Informacija internete

Facebook paskyra: Stasio Lozoraičio senjorų akademija
Svetainė: SLSA.lt

Mūsų sąrašuose yra virš 1500 klausytojų, iš jų aktyvių virš 550.
2022-2023 mokslo metais fakultetai pereorganizuoti į programas ir kursus.
Rekomenduojame sekti informaciją Facebook paskyroje, svetainėje bei spaudoje.