Amatų išsaugojimas ir kulinarinis paveldas

Programos vadovė Stasė Sinkevičienė

Programos pristatymas ir naujų narių priėmimas vyks  2025-10-01,  trečiadienį 15:00 – 16:30 val. Žeimenos g. 165 KAUTECH Socialinių paslaugų sk.

Tai praktinė mokymo programa, skirta norintiems bendrais bruožais pažinti tautinio paveldo patiekalų rūšis, jų asortimentą pagal regionus. Taip pat pažinti įvairius tradicinius amataus, tokius kaip pynimas iš vytelių, siuvimas, vėlimas, rankdarbių (karpinių iš popieriaus, dirbinių iš tekstilės ir kt.) gaminimas.

Gaminsime nesudėtingos technologijos tautinio paveldo daržovių, mėsos, žuvies, pieno produktų, miltinių produktų patiekalus, saldžiuosius patiekalus bei sriubas. Pažinsime patiekalų patiekimo subtilybes. Programa apima teorinius pagrindus, saugaus darbo principus bei praktinius užsiėmimus.